Miniseminar

Torsdag 21. april inviterte vår adm. direktør Ole Petter Melleby til miniseminar i Oscars gate 23. Foredragsholder var Ingar Skaug, tidligere konsernsjef i Wilhelmsen og toppleder i SAS.

Ingar Skaug er en av Norges få toppledere av internasjonalt format. Han hadde sentrale lederroller i de store snuoperasjonene som på 1980-tallet gjorde SAS til verdens beste flyselskap. I 1989 overtok Skaug ledelsen for det kriserammede rederiet Wilhelmsen Lines. Det utviklet seg i løpet av 20 år til å bli den største aktøren innen sin nisje - med 177 skip og 28 000 ansatte. I dag er han styreleder i lederutviklingsfirmaet Center for Creative Leadership og har styreverv i en rekke store norske og internasjonale selskaper.

Skaug har nylig utgitt boken "Levende lederskap - en personlig oppdagelsesferd". Her forteller han åpent om hva han lyktes med som leder, hvor han feilet og hvordan han lærte av begge deler. Et gjennomgående trekk ved suksessene er at kundene blir satt i førersetet for utviklingen av selskapets strategier, og at mellomledere og medarbeidere presterer best når de blir tidlig og reelt involvert i alle prosesser og resultater. For mer informasjon, se lenken under:

www.aschehoug.no
 
Ole Petter Melleby delte også noen tanker om de mange hensyn vi som lederutvelgere tar når det gjelder å finne rett kandidat til topplederstillinger og sikre at vi får på plass velfungerende lederteam.